VIEM ČO JEM: CESTOVINY

O zdravosti / nezdravosti cestovín by sme mohli diskutovať dlho, podľa mňa, pokiaľ si na tie cestoviny nedáte vyslovene slaninu, bravčové mäso a neposypete eidamom, môžete ich kľudne konzumovať a nepriberiete. Dôležité je, veľa sa hýbať a používať aj na prípravu cestovín vždy dosť zeleniny. Zeleninu môžete dať priamo do cestovín alebo si urobiť ľahký chutný šalát ako doplnok k cestovinám. Ak sa budete držať pravidla že polovica Vášho taniera bude surová strava a polovica varená, podľa mňa sa vám podarí nielen že nepribrať, ale aj zhodiť tukové vankúše. A tu je zopár tipov na chutný cestovinový obed / večeru.

 

CESTOVINY S CUKINOVÝM PESTOM

 


Potrebujeme:

  • olivový olej
  • 1 väčšiu cukinu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vlašské orechy - asi za hrsť (môžem použiť aj píniové oriešky)
  • 1/2 ricotty
  • parmezán
  • cestoviny taggiatelle (môžu byť aj iné)

Postup:

Na rozohriaty olivový olej vložíme na kolieska nakrájanú cukinu spolu s celými strúčikmi cesnaku, cukinu si pekne opečieme jemne do zlatova, osolíme a okoreníme iba čiernym korením. Medzi tým si dáme variť cestovinu. Keď máme cukinu opečenú, vyberieme cesnak a cukinu rozmixujeme spolu s ricottou, vlašskými orechmi, 1 lyžicou parmezánu. Ešte horúce taggiatelle zmiešame s pripraveným  pestom a podávame posypané parmezánom. Dobrú chuť :)



Komentáre

Obľúbené príspevky